leeuw

Het sterrenbeeld Leeuw valt in de periode 21 juli tot 22 augustus. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker

Jaarhoroscoop 2022

Periode januari t/m maart 2022

Geweldig nieuws: het zou zo maar kunnen dat je dit jaar je droom achterna zult gaan. Een verhuizing naar een ander huis of naar zelfs een ander land zit er aan te komen. Je waagt eindelijk de stap. Ook al zal het maar voor een bepaalde tijd zijn. Het geeft je wel meer inzichten.

Periode april t/m juni 2022

Je pakt de draad weer op en je zult merken dat juist de afgelopen tijd je goed heeft gedaan. Toch weet je niet wat je nu echt met je leven aan wilt. Deze tijd benut je om dat uit te zoeken. En je zult misschien wel hele grote beslissingen gaan nemen.

Periode juli t/m september 2022

Een kennismaking heeft grote gevolgen voor de gezinssituatie. Maar het zal juist vreugde brengen in een minder leuke tijd. Probeer wel dingen bespreekbaar te maken.

Periode oktober t/m december 2022

Eindelijk wat meer tijd voor jezelf. Je bent je helemaal bewust ervan dat het leven niet oneindig is en probeert daar nu ook meer naar te leven. Je neemt meer tijd voor jezelf.

Algemene kenmerken

De Leeuw is een echte leider. De mensen die onder dit teken geboren zijn zullen zich prettiger voelen als ze een kar mogen trekken. Ze eisen dan ook vaak de leidersrol op. Het sterrenbeeld Leeuw heeft ook die capaciteit, het zal hem goed afgaan. Mede dat hij ook nog gedreven is kan hij met deze twee eigenschappen nogal een arrogante indruk maken.

Leeuwen zijn gedreven personen en kunnen soms hard overkomen. Ze gaan voor de winst. Met minder nemen ze geen genoegen. Ze zullen alles geven om hun doel te bereiken. Wat ze voor zichzelf niet dulden, dulden ze ook niet van een ander. Daar maken zij geen verschil in.

De Leeuw wil graag zelf alles doen, hij zal niet snel om hulp vragen. Misschien dat dat ook te maken heeft met eigenwijsheid, al denk ik zelf dat de kick die het hem kan geven om te slagen hem steeds weer goed doet. De Leeuw is een echte knuffelkont, al zal je dat niet één-twee-drie verwachten. Toch heeft de Leeuw echt behoefte aan geborgenheid, meer dan mensen van een ander sterrenbeeld.

De Leeuw kan moeilijk zijn in de omgang omdat hij betweterig kan overkomen. Maar als je zijn vriendschap hebt gewonnen, dan zal hij voor je door het vuur gaan. De kleuren van de Leeuw zijn vaak opvallend en dan maakt niet echt de kleur iets uit als wel de felheid van het kledingstuk.

De stenen van de Leeuw zijn Bergkristal, Topaas en Peridoot. Al deze stenen geven inspiratie en zelfontplooiing, en juist dat vindt de Leeuw heel belangrijk in zijn leven, het ontplooien van zichzelf. De zwakke plek van sterrenbeeld Leeuw is de ademhaling. Hij kan daardoor soms kortademig zijn.

 

Liefs, Wies Bakker

 


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick