maagd

Het sterrenbeeld Maagd valt in de periode 23 augustus tot 22 september. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2022

Periode januari t/m maart 2022

De start van 2022 verloopt niet zoals je zal wensen. Familieleden slokken je op. Daardoor verg je te veel van jezelf. Maar je zult je snel genoeg weer herpakken.

Periode april t/m juni 2022

Promotie maakt het dat je moet schipperen tussen werk en privé. Dat valt je zwaarder dan je dacht. Je zult in deze tijd een moeilijke keuze moeten maken.

Periode juli t/m september 2022

Je geniet met volle teugen van de zomermaanden. Eindelijk voel je je weer wat meer vrij. Toch kan je niet alles loslaten en dat breekt je zo nu en dan nog op. Maar je pakt in deze maanden voldoende energie om er weer tegen aan te kunnen.

Periode oktober t/m december 2022

Je kwakkelt wat met je gezondheid. Misschien dat je eens wat meer vitamientjes kunt nemen. Elke ochtend een smoothie of wat extra fruit op de dag kan je al weer op de goede weg helpen. Pas op met de dingen die je zegt.

Algemene kenmerken

Maagden zijn over het algemeen zeer waakzaam, er zal voor Maagden dan ook niet veel verborgen blijven. Ze willen graag hun eigen boontjes doppen en ze willen daarin ook geen inmenging van anderen. Wel zijn ze begaan met de medemens, al hebben ze ook een scherpe blik en een eigen mening en ze zullen met die mening dan ook te vaak anderen om de oren slaan. Alhoewel een Maagd het beste met de medemens voor heeft, komt het niet altijd zo over.

Tevens zijn Maagden zeer veeleisend en dat niet alleen naar zichzelf. Ze willen dat alles perfect is en dat eisen ze ook van anderen. Een Maagd is bescheiden en houdt niet van te veel complimenten. Zeg gewoon dat het goed is tegen ze, dat is voldoende.

Maagden houden het liefst vast aan oude gewoonten. En een Maagd zal veranderingen dan ook als zeer storend ervaren. Als er iets in het hoofd van een Maagd speelt, dan wil ze dat meteen uitvoeren. Ze heeft moeite met wachten op een later tijdstip. Ze willen vaak te snel en te vlug.

De kleuren van de Maagd zijn kleuren die niet opvallen. Denk daarbij aan kleuren zoals zwart, bruin, beige, maar ook lichtbruin. De stenen van de Maagd zijn Carneool, Citrien en Agaat. Dit zijn alle drie stenen die aan Rust werken. Dit is iets wat een Maagd goed kan gebruiken, want ze verbruikt nogal wat energie op een dag. Zwakke plekken van een Maagd zijn het haar en de nagels. Deze kunnen vaak broos zijn. Dit alles kan te maken hebben met te weinig kalk. De nagels breken sneller of zijn slap en het haar kan sneller futloos zijn.

 

Liefs, Wies Bakker

 


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick