ram

Het sterrenbeeld Ram valt in de periode 21 maart tot 20 april. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2022

Periode januari t/m maart 2022

Je staat deze periode op een T-splitsing. Je hebt moeite met het maken van een keuze. Misschien is het nu juist de tijd om alles nog eens goed tegen elkaar af te wegen. Het kiezen van een middenweg zou hierin niet eens zoveel kwaad kunnen.

Periode april t/m juni 2022

Deze periode zit er een meevaller in het verschiet. Het gaat je voor de wind. Toch zul je voor ogen moeten houden dat er ook nog een morgen komt. Dus probeer met het voordeel verantwoord om te gaan. Dan heb je er immers het langst plezier van.

Periode juli t/m september 2022

Het voelt of je te veel werk op je bordje krijgt te liggen. Niet dat je het niet aan kunt. Maar je zult wel een grens moeten trekken. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Misschien toch eens kijken of er niet wat van je werk verdeeld kan worden onder anderen. Of misschien moet je een opdracht afwijzen.

Periode oktober t/m december 2022

Je stelt jezelf nog steeds te veel eisen. Een ontmoeting met iemand van het ander geslacht zal je de ogen doen openen. Deze persoon zal kleur in je leven gaan brengen.

Algemene kenmerken

Wie onder het sterrenbeeld Ram is geboren heeft een zacht karakter. Toch staat hij of zij zijn mannetje. De positieve eigenschappen van een Ram zijn dat ze veel moeite doen om hun doel te bereiken, opgeven komt niet in hun woordenboek voor. Ze hebben vaak een klein hartje. Ze zijn zachtaardig en zeer gevoelig, al laten ze dat niet altijd merken. Hun negatieve kant is als ze hun doel willen bereiken en dus doorgaan, dan trekken ze daar soms mensen in mee en dat neemt men ze niet in dank af. Een Ram maakt het niet uit of hij alleen is of onder de mensen, bij tijd en wijle voelt hij zich bij beide thuis.

De Ram kan met 1001 dingen tegelijk bezig zijn. Hij denkt ook graag groots. Hij zal zich altijd willen bewijzen. Hij denkt ook dat dat nodig is om erbij te horen. Een Ram is niet altijd duidelijk naar de mensen om hem heen. Omdat hij veel in zijn hoofd zit denkt hij vaak dat hij dingen al heeft uitgesproken terwijl de omgeving nog van niets weet.

Het is een harde werker en is er ook niet vies van, toch doet hij zichzelf niet te kort. Een Ram kan joviaal zijn en is dan ook bereid om zijn vrienden mee te laten delen in zijn winst. Een Ram kan wispelturig zijn en is niet altijd duidelijk, hij kan ook vaak van zijn eigen standpunt afstappen en dan een hele andere weg inslaan. Het leven met een Ram is nooit vervelend, het zal elke dag anders zijn.

De kleur van een Ram is blauw. Dit is toch wel zijn hoofdkleur, al kan paars ook nog wel zijn goedkeuring wegdragen. De stenen van de Ram zijn Jaspis en de Carneool. Beide stenen geven o.a. innerlijke rust en dat is juist waar het een Ram aan ontbreekt. De zwakke plek van een Ram zijn de luchtwegen. De kans is groot dat een Ram vaker verkouden of snotterig is dan iemand met een ander sterrenbeeld.

 

Liefs, Wies Bakker

 


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick