ram

Het sterrenbeeld Ram ligt in de periode van 21 maart tot 20 april. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Wie onder het sterrenbeeld Ram is geboren heeft een zacht karakter. Toch staat hij of zij zijn mannetje. De positieve eigenschappen van een Ram zijn dat ze veel moeite doen om hun doel te bereiken, opgeven komt niet in hun woordenboek voor. Ze hebben vaak een klein hartje. Ze zijn zachtaardig en zeer gevoelig, al laten ze dat niet altijd merken. Hun negatieve kant is als ze hun doel willen bereiken en dus doorgaan, dan trekken ze daar soms mensen in mee en dat neemt men ze niet in dank af. Een Ram maakt het niet uit of hij alleen is of onder de mensen, bij tijd en wijle voelt hij zich bij beide thuis.

De Ram kan met 1001 dingen tegelijk bezig zijn. Hij denkt ook graag groots. Hij zal zich altijd willen bewijzen. Hij denkt ook dat dat nodig is om erbij te horen. Een Ram is niet altijd duidelijk naar de mensen om hem heen. Omdat hij veel in zijn hoofd zit denkt hij vaak dat hij dingen al heeft uitgesproken terwijl de omgeving nog van niets weet.

Het is een harde werker en is er ook niet vies van, toch doet hij zichzelf niet te kort. Een Ram kan joviaal zijn en is dan ook bereid om zijn vrienden mee te laten delen in zijn winst. Een Ram kan wispelturig zijn en is niet altijd duidelijk, hij kan ook vaak van zijn eigen standpunt afstappen en dan een hele andere weg inslaan. Het leven met een Ram is nooit vervelend, het zal elke dag anders zijn.

De kleur van een Ram is blauw. Dit is toch wel zijn hoofdkleur, al kan paars ook nog wel zijn goedkeuring wegdragen. De stenen van de Ram zijn Jaspis en de Carneool. Beide stenen geven o.a. innerlijke rust en dat is juist waar het een Ram aan ontbreekt. De zwakke plek van een Ram zijn de luchtwegen. De kans is groot dat een Ram vaker verkouden of snotterig is dan iemand met een ander sterrenbeeld.

Jaarhoroscoop 2021

Periode januari t/m maart 2021

Het kan geen kwaad als de ram in deze periode eens wat meer tijd vrij maakt voor zichzelf. Dit is de juiste periode om eens wat meer tijd te steken in een actie om een langgekoesterde wens tot werkelijkheid te laten worden. In deze periode kan er zo maar een leuk aanbod op je pad komen. Neem geen overhaaste beslissing.

Periode april t/m juni 2021

Deze periode kan er wat hectiek ontstaan doordat jij of een ander familielid wat kwakkelt met de gezondheid. Leg de adviezen niet zomaar naast je neer. Een brief of mail zorgt voor langere tijd voor verwarring. Dat er gepraat moet worden is wel duidelijk.

Periode juli t/m september 2021

Het leven lacht je deze periode toe. Alles wat je aanraakt zal leiden tot succes. Zorg wel dat je niet overmoedig wordt. Probeer ook jezelf te blijven. Weet wie het echt goed met je menen. Niet alleen omdat het je nu goed gaat heb je vrienden. Blijf op je hoede en bekijk alles van de nuchtere kant.

Periode oktober t/m december 2021

Deze periode zul je er zelf iets meer van moeten maken. Het voelt voor je of alles donkerder is dan anders in deze maanden. Misschien toch nog wat meer ontspannen en tijd vrij maken voor de mensen om je heen. Als die immers fijn in hun vel zitten, zul jij dat ook hebben.

Liefs, Wies Bakker

 


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick