schorpioen

Het sterrenbeeld Schorpioen valt in de periode 23 oktober tot 21 november. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeld analyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2022

Periode januari t/m maart 2022

Word niet te overmoedig. Het voelt voor mij of je te snel wilt gaan. Overdenk alles nog eens voor je daadwerkelijk stappen neemt. Nu ben je geneigd om eerder ja te zeggen dan dat je het nog eens laat berusten.

Periode april t/m juni 2022

Het kan geen kwaad om eens wat meer tijd in je relatie te stoppen. Het voelt of juist je werk de voorkeur heeft. En dat breekt je partner op. Praten en iets meer aandacht geven kan geen kwaad in deze periode.

Periode juli t/m september 2022

Er zal een misverstand opgelost moeten worden. Dit kan zowel gelden voor de zakelijke hoek als voor de privésfeer. Haal alles overhoop op uit te zoeken hoe het precies zit. Ga niet uit van aannames.

Periode oktober t/m december 2022

Misschien kan het geen kwaad om nu eens echt te gaan genieten. De boog heeft al te lang gespannen gestaan. Gun het jezelf eens. Je mag meer rekening met jezelf houden.

Algemene kenmerken

De Schorpioen kan bazig en hard overkomen. Ze kunnen keien zijn in het manipuleren. Al zullen ze dit niet openlijk maar op een achterliggend niveau doen. Ook kan een Schorpioen haatdragend ogen. Zijn sterke kanten zijn dat een Schorpioen nooit opgeeft en streeft naar overwinning.

Een Schorpioen zal nooit het achterste van de tong laten zien. Ook als je denkt hem goed te kennen, dan nog geeft hij zich niet helemaal bloot. Als een Schorpioen zich een doel gesteld heeft, dan rust hij niet totdat hij dat doel bereikt heeft. Hij houdt van uitdaging in zijn leven. Als zijn leven te rustig wordt, dan zorgt hij in een mum van tijd dat er weer actie ontstaat. Al moet hij daarvoor iets verzinnen. In een ruimte kan een Schorpioen dominant overkomen. Hij zal altijd op de voorgrond aanwezig zijn. En als dat niet het geval is, dan zorgt een Schorpioen er wel voor dat hij dat alsnog opeist.

Een Schorpioen staat wel klaar voor zijn vrienden, maar dat verlangt hij ook andersom. Hij ziet deze dingen als vanzelfsprekend. De Schorpioen is het sterkste sterrenbeeld als het het vastbijten betreft, een Schorpioen zal altijd afmaken waar hij aan begint.

De kleuren van de Schorpioen zijn oranje, blauw, paars, geel en zwart. De Steen van de Schorpioen is de Granaat. Deze steen helpt o.a. een situatie te overzien. En door het streven dat een Schorpioen kan hebben komt deze steen heel goed tot zijn recht. Zwakke plekken van de Schorpioen zijn de knie- en schoudergewrichten.

 

Veel liefs, Wies Bakker

 


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick