steenbok

Het sterrenbeeld Steenbok valt in de periode 22 december tot 20 januari. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Mensen die onder het sterrenbeeld Steenbok geboren zijn, zijn over het algemeen sociale mensen, ze voelen zich dan ook op het best als er mensen om hen heen zijn. Daarentegen voelen ze zich al snel eenzaam. Ze zullen er dan ook alles aan doen om de dag door te komen met mensen om zich heen.

Personen met het sterrenbeeld Steenbok zijn zoals gezegd het liefst onder de mensen en hebben soms de neiging om zich op te dringen. Dit doet de Steenbok niet bewust maar het is meer zijn karaktertrek. Hoogstwaarschijnlijk ook omdat de Steenboktijd voor een deel in de periode valt dat het jaar op het einde loopt. En dat het daarom juist bij een Steenbok versterkt wordt. Het is immers bekend dat rond de jaarwisseling meerdere mensen zich weemoedig of eenzamer kunnen voelen. En juist daarom snakken ze naar mensen om zich heen.

De Steenbok is wel een afwachtend persoon, hij zal niet snel een initiatief nemen. Zo zal hij ook wachten met antwoorden op vragen die nogal gevoelig liggen. Ook zal hij vaak aansturing nodig hebben om aan de gang te blijven. Hij is wel secuur alwaar het zijn werk betreft, maar er zou in de Steenbok meer peper mogen zitten. Het leven met een Steenbok zal in harmonie verlopen. De Steenbok heeft wel de neiging om zichzelf tekort te doen als hij daarmee een verschil van mening kan voorkomen.

De kleuren van de Steenbok zijn alle kleuren als ze maar niet te opvallend en te fel zijn. De stenen die bij een Steenbok passen zijn Onyx en de Rosekwarts. De Onyx helpt de Steenbok om genomen beslissingen ook daadwerkelijk uit te voeren. De Rosekwarts zal de Steenbok juist het stukje aan meerwaarde geven waar het het verdiepen van een relatie betreft. Zijn zwakke plek is de huid. Die kan vaak droog en/of schraal aanvoelen. Het is dan ook niet onverstandig om de huid wat extra te verzorgen.

Jaarhoroscoop 2021

Periode januari t/m maart 2021

Kijk in deze periode uit met het maken van afspraken, Steenbok. Het kan zo maar zijn dat je door toevalligheden je er niet aan kunt houden. Je kwakkelt een beetje met je gezondheid, het kan geen kwaad om extra vitaminen te nemen. Probeer vooruit te kijken. Het is niet bevorderlijk dat je steeds achterom kijkt. Dat wat je graag zou willen doen ligt juist voor je.

Periode april t/m juni 2021

In deze periode liggen er nieuwe kansen voor je. Je gaat verhuizen of misschien wisselen van baan. Deze stappen zullen een positief effect op je hebben. Er breekt iets nieuws aan.

Periode juli t/m september

Er kan zo maar een financiële meevaller jouw kant opkomen. Dat wil overigens niet zeggen dat je daardoor moet gaan gokken. Laat het gewoon op je pad komen. Er zullen wel wat akkefietjes in de familie rechtgezet moeten worden.

Periode oktober t/m december

Het loopt allemaal niet zoals je wenst. Toch is het juist je positieve houding die je op de been houdt en anderen daarin mee zal trekken. Het jaar zul je dan ook goed af kunnen sluiten, ook al waren de afgelopen maanden niet om over naar huis te schrijven.

Liefs, Wies Bakker

 


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick