steenbok

Het sterrenbeeld Steenbok valt in de periode 22 december tot 20 januari. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2022

Periode januari t/m maart 2022

Het valt je zwaar deze periode om alles op tijd af te krijgen, je komt tijd te kort. Zo voelt het voor je. Het ontbreekt je aan energie. Toch zullen er zo nu en dan ook wat lichtpuntjes zijn. Zo kan een gemaakte afspraak voor een leuke ontmoeting zorgen.

Periode april t/m juni 2022

Een vakantie zal je goed doen. Je hebt te veel van jezelf gevergd. Neem eens een adempauze en gun jezelf zo nu en dan wat meer ontspanning. Ook kan een oude kwaal zorgen dat je in de lappenmand belandt.

Periode juli t/m september 2022

Deze periode zul je alle zeilen bij moeten zetten om alles op rolletjes te laten lopen. Het kan zijn dat een breuk je weer met beide voeten op de grond zet. Toch zal het je meer goed dan kwaad doen.

Periode oktober t/m december 2022

Het voelt of je dit laatste kwartaal heel goed zal afsluiten. In allerlei opzichten zo zul je zaken positief afsluiten, maar ook in de privésfeer zit het wel snor deze periode. Zorg wel dat je tijd vrij blijft maken voor je partner.

Algemene kenmerken

Mensen die onder het sterrenbeeld Steenbok geboren zijn, zijn over het algemeen sociale mensen, ze voelen zich dan ook op het best als er mensen om hen heen zijn. Daarentegen voelen ze zich al snel eenzaam. Ze zullen er dan ook alles aan doen om de dag door te komen met mensen om zich heen.

Personen met het sterrenbeeld Steenbok zijn zoals gezegd het liefst onder de mensen en hebben soms de neiging om zich op te dringen. Dit doet de Steenbok niet bewust maar het is meer zijn karaktertrek. Hoogstwaarschijnlijk ook omdat de Steenboktijd voor een deel in de periode valt dat het jaar op het einde loopt. En dat het daarom juist bij een Steenbok versterkt wordt. Het is immers bekend dat rond de jaarwisseling meerdere mensen zich weemoedig of eenzamer kunnen voelen. En juist daarom snakken ze naar mensen om zich heen.

De Steenbok is wel een afwachtend persoon, hij zal niet snel een initiatief nemen. Zo zal hij ook wachten met antwoorden op vragen die nogal gevoelig liggen. Ook zal hij vaak aansturing nodig hebben om aan de gang te blijven. Hij is wel secuur alwaar het zijn werk betreft, maar er zou in de Steenbok meer peper mogen zitten. Het leven met een Steenbok zal in harmonie verlopen. De Steenbok heeft wel de neiging om zichzelf tekort te doen als hij daarmee een verschil van mening kan voorkomen.

De kleuren van de Steenbok zijn alle kleuren als ze maar niet te opvallend en te fel zijn. De stenen die bij een Steenbok passen zijn Onyx en de Rosekwarts. De Onyx helpt de Steenbok om genomen beslissingen ook daadwerkelijk uit te voeren. De Rosekwarts zal de Steenbok juist het stukje aan meerwaarde geven waar het het verdiepen van een relatie betreft. Zijn zwakke plek is de huid. Die kan vaak droog en/of schraal aanvoelen. Het is dan ook niet onverstandig om de huid wat extra te verzorgen.

 

Liefs, Wies Bakker

 


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick