stier

Het sterrenbeeld Stier valt in de periode 21 april tot 20 mei. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/ Wies Bakker.

Wie onder het sterrenbeeld Stier is geboren heeft een gesloten karakter. Toch kan de Stier zijn vriendelijkheid niet verborgen houden. Dat geslotene komt meer voort uit het feit dat een Stier heel moeilijk te doorgronden is. Het liefst toont hij zijn gevoelens niet en houdt hij bepaalde uitspraken liever voor zichzelf.

Een Stier heeft moeite om mensen te vertrouwen, hij zal altijd een poos nodig hebben waarin hij de kat uit de boom kijkt. Het duurt dan ook een tijd voordat iemand zich tot de vriendengroep van de Stier mag rekenen. De meeste Stieren zijn vanuit zichzelf zachtaardige mensen, ze hebben altijd het beste met een ander voor. Toch kan een Stier ook heel hard zijn. Als je zijn vertrouwen hebt beschaamd is dat meteen een einde van de relatie. Het zal de ander dan heel veel moeite kosten om het weer goed te krijgen.

Een Stier geeft graag geld uit aan mooie dingen, en soms zelfs te veel. Het plannen zit de Stier niet in het lijf. Zo zal hij gemaakte afspraken nooit vergeten, maar neemt een Stier het niet al te nauw met de tijd, hij komt vaker iets te laat of op het randje.

Een Stier heeft moeite met veranderingen, al weet hij wel zijn verantwoording te nemen. Dus als werknemer, geef hem steeds hetzelfde en je hebt er een goede aan. Ook verantwoording voor wat betreft het werk weet hij goed uit te dragen. Hij is daarin zelfs secuur. Misschien zelfs té. Tegen het perfectionisme aan.

De kleuren van de Stier zijn zachte uiteenlopende kleuren zoals geel, rose, groen, wit, zwart maar ook blauw. En dan niet fel, maar zoals gezegd zacht van uitstraling. De stenen van de Stier zijn Carneool en de Rosekwarts. Beide stenen geven innerlijke rust maar ook liefde, geborgenheid. En juist dat kan een Stier gebruiken. Een Stier heeft daar extra behoefte aan.

Als je met een Stier leeft, staan huiselijkheid en rust boven aan het lijstje. En als daarin maar iets verandert, dan heb je aan een Stier een kwade. De Stier laat dan zijn horens zien en zal flink van de toren blazen. Maar ook dat komt dus voort uit die veranderingen. De zwakke plek van een Stier is de huid.

Jaarhoroscoop 2021

Periode januari t/m maart 2021

Deze periode is de Stier niet vooruit te branden. De Stier heeft moeite om stappen te zetten. Het is de Stier niet in de koude kleren gaan zitten wat zich allemaal in het vorige jaar afspeelde. Toch zou het beter zijn als de Stier er weer zijn of haar schouders er onder zou zetten. Er ligt wel een nieuwe baan in het verschiet maar dan zal de stier er wel moeite voor moeten doen. Door te blijven zitten gebeurt er niets.

Periode april t/m juni 2021

Er liggen grote dingen in het verschiet. Dit kan gaan om een verhuizing of misschien een samenlevingscontract. Er worden in ieder geval in deze periode plannen voor de toekomst gesmeed. Misschien dat er ook een reisje voor de deur staat. Dit reisje kan werk-gerelateerd zijn.

Periode juli t/m september 2021

De Stier zoekt afleiding en krijgt weer meer zin om te ontspannen. Uitstapjes in deze tijd zullen goed doen. Tevens kan de Stier in deze periode iemand tegen komen uit het verleden. Of dat dat allemaal wel zo fijn is, valt nog maar te bezien.

Periode oktober t/m december 2021

Deze periode verloopt soepel al zal de Stier wel moeten opletten dat hij of zij voldoende rust neemt. Deze periode zal extra druk verlopen, juist door afwezige en/of zieke collega’s rust er meer op jouw schouders. Dit zal niet onopgemerkt blijven.

Liefs, Wies Bakker

 


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick