tweelingen

Het sterrenbeeld Tweelingen valt in de periode 21 mei tot 20 juni. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2022

Periode januari t/m maart 2022

Je hebt te veel hooi op je vork genomen. Het lukt je deze periode bijna niet om iets uit handen te krijgen. Tenminste niet iets waar jij tevreden mee zult zijn. Je zou meer compassie met jezelf mogen hebben. Het voelt of je echt te veel van jezelf hebt gevraagd. Nu raakt de energie op. Een burn-out lijkt op de loer te liggen.

Periode april t/m juni 2022

Zoetjes aan gaat het de goede kant op. Zorg wel dat je weer niet te snel en te veel wilt. Ook zal het gaan kwaad kunnen als je nu echt de lat voor jezelf lager gaat leggen. Goed is goed.

Periode juli t/m september 2022

Een gebeurtenis in je omgeving zet je weer met beide benen op de grond. En dat kan je nu zo goed gebruiken. Het maakt dat je er weer je schouders onder kunt zetten, en het geeft je nieuwe energie. Ook zal er een meevaller op je pad komen.

Periode oktober t/m december 2022

Een rustige periode ligt nu voor je. Het was een jaar dat je tot vele inzichten heeft gebracht. Je zult op een keerpunt belanden waarbij je het allemaal weer aankunt. Er zullen nieuwe ontmoetingen op je pad komen. Waaruit een lange relatie zal ontstaan.

Algemene kenmerken

Wie onder het sterrenbeeld Tweelingen is geboren, is vaak teruggetrokken. Een Tweeling is vrij rustig van aard, en is reislustig. Een Tweeling heeft een gesloten karakter. De Tweeling zal niet snel het achterste van de tong laten zien. Ook over gevoelens praten valt de Tweeling zwaar.

De Tweeling treedt als het nodig is op de voorgrond. Hij wil dan zo graag helpen dat hem dat niet altijd in dank wordt afgenomen. Men kan de Tweeling dan als opdringerig zien. Heb je een gesprek met een Tweeling dan zal jij degene zijn die het gesprek stuurt. De Tweeling kan wel het gesprek verder voeren maar beginnen met een gesprek is moeilijk voor de Tweeling. Hij wil zichzelf niet als belangrijk zien. En dat siert hem dan wel weer.

Een Tweeling is zuinig en heeft niet zoveel nodig. Zo zal hij liever geld aan een reis of een goed restaurant spenderen dan dat hij het geld in prullaria of kleding stopt. De Tweeling oogt op het eerste oog saai. Alhoewel als hij je vertrouwen heeft hij wel wat losser kan komen.

Een Tweeling is moeilijk te doorgronden en tel daarbij zijn gesloten karakter op dan weet je dat je vaak dingen uit hem moet trekken. Een pluspunt in dit alles is dat je je geen trouwere vriend kunt voorstellen. Hij zal als er eenmaal een vriendschap is deze nooit verbreken. Ook voor wat betreft zijn werk zal hij geen moeite doen om te verkassen, hij blijft vaak lang bij één baas.

De kleuren van de Tweeling zijn vaak zachte aarde tinten zoals licht grijs, zwart, bruin, beige. De stenen van de Tweeling zijn Bergkristal, Citrien en de Aquamarijn. Dit zijn alle drie stenen die bijdragen aan de motivatie en maar ook aan meer liefde om je heen. Ze geven meer warmte aan de innerlijke mens.

Leven met een Tweeling zal altijd rustig verlopen. De uitdaging die er eventueel ontstaat zal een welkomstgeschenk zijn voor de Tweeling zelf. De zwakke plek van de Tweeling zijn de gewrichten, de kans is aanwezig dat een Tweeling sneller iets breekt.

 

Liefs, Wies Bakker

 


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick