vissen

Het sterrenbeeld Vissen valt in de periode 22 februari tot 20 maart. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2022

Periode januari t/m maart 2022

Soms lopen dingen anders dan gepland. Zorg dat je een alternatief klaar hebt liggen. Ook kan het geen kwaad als je voor jezelf de lat iets lager zou leggen. Teveel vergen van jezelf pakt in deze periode niet helemaal goed uit.

Periode april t/m juni 2022

Dat wat je gezaaid hebt werpt zijn vruchten af. Je wachten wordt beloond. Nu niet overmoedig worden en gewoon even afwachten wat er gaat gebeuren.

Periode juli t/m september 2022

Verander nog niets aan het geheel. Ook al zou je in deze periode met nieuwe dingen willen beginnen. Ga gewoon op de oude voet verder. Ook zou een kleine vakantie niet verkeerd zijn. Het zal je voeden met nieuwe energie maar ook met nieuwe ideeën.

Periode oktober t/m december 2022

Gas terug nemen is in deze periode zeker goed. Het afgelopen jaar heb je in sommige opzichten te veel gegeven. Daar heb je nu wat last van. Ook voelt het of je hoofd te vol zit. Ga meer naar buiten en neem wat vaker een rustpauze tussen de bezigheden door.

Algemene kenmerken

Wie onder het sterrenbeeld Vissen geboren is, heeft de eigenschap om het eenieder naar de zin te maken. Zonder dat hij zichzelf daarin te kort doet. Een klein minpuntje aan de Vis is dat hij best wispelturig kan zijn. Het ene moment zegt hij dit terwijl hij erna, toch iets anders gaat doen.

Een Vis voelt zich overal thuis en zal het met eenieder goed kunnen vinden. Het zijn sociale mensen. Ze hebben ook voor iedereen begrip, en de Vis zal er dan ook alles aan doen om een goed advies te geven als dat nodig mocht zijn. Het zijn tevens goede luisteraars. De Vis is ook een zeer gevoelig persoon en heel openhartig. Je zult een Vis niet snel betrappen op een leugentje, ook niet om bestwil.

Zo trouw als hij door het leven gaat, zo is hij ook in zijn werk. Als hij eenmaal zijn draai gevonden heeft zal hij niet snel verkassen. Een Vis is loyaal naar anderen toe. Ook altijd bereid om door te gaan om een deadline te halen. Ook al houdt dat in dat andere dingen daarvoor moeten wijken. Het leven met een Vis kan zeer inspirerend en boeiend zijn, al zal je hem daar soms wel in moeten aansporen. Hij kan namelijk te verdiept raken in dingen die hem op dat moment boeien en of bezighouden.

De kleuren van de Vis zijn neutrale kleuren, niet te opvallend. Denk daarbij aan blauw, zwart maar zeker ook aan lichtblauw en grijs. De stenen voor de Vis zijn Amethist en de Maansteen. Beide stenen zorgen voor rust en geluk. Zowel rust als geluk zijn beide juist datgene wat de Vis het meeste aanstaat. De zwakke plek van de Vis is zowel de huid maar zeker ook de botten en de gewrichten. De huid kan soms voor droge plekjes of oneffenheden zorgen, de gewrichten en botten kunnen soms gevoeliger aanvoelen als er verandering van temperatuur plaatsvindt.

 

Liefs, Wies Bakker

 


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick