waterman

Het sterrenbeeld Waterman valt in de periode 21 januari tot 21 februari. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Een Waterman heeft de eigenschap om zich overal thuis te voelen. Het maakt niet uit waar hij zich bevindt. Een ander positief punt van de Waterman is dat hij vrij vlot van de tongriem gesneden is. Een negatief puntje van de Waterman is dat als iets niet gaat zoals hij zou willen, dat hij dan vrij snel zijn geduld verliest.

Het maakt een Waterman niet uit of er vreemden of bekenden om hem heen zijn, hij zal geen blad voor de mond nemen om zijn stem duidelijk laten horen. Hij kan een gangmaker zijn, maar dan moet hij daar zelf wel het plezier van inzien. Hij houdt er niet van dat anderen hem een opdracht geven, het liefst bepaalt hij zelf of hij wel of geen actie neemt. Een Waterman is dus duidelijk een leider en geen volger.

Een Waterman zal altijd een gesprek leiden en er zal niet snel een stilte vallen. Daardoor kan hij overkomen als iemand die hoog van de toren blaast. Toch, als je de moeite neemt om een Waterman beter te leren kennen, zal je merken dat ze die praatjes alleen hebben om er hun eigen onzekerheid achter te verstoppen. Ze zijn over het algemeen best onzeker en hebben moeite om kenbaar te maken wat hen bezighoudt.

Het leven met een Waterman kan moeilijk zijn omdat hij zich niet altijd duidelijk uitdrukt. Het is soms lastig om een Waterman naar zijn kwaliteiten in te schatten. Hij houdt deze graag verborgen voor anderen. Dit alles heeft met zijn onzekerheid te maken. Toch, als je zijn vertrouwen hebt, zal je er een aangename partner aan hebben. Uit dit alles komt duidelijk naar voren dat een Waterman zich zeer afwachtend opstelt. Hij zal niet snel de eerste stappen nemen.

De kleuren van een Waterman zijn opvallend. Ze mogen best fel zijn, met name blauw, groen en geel zijn kleuren die zijn goedkeuring kunnen wegdragen. De stenen voor de Waterman zijn Amazoniet en de Malachiet. De Amazoniet geeft zekerheid, meer balans dus voor een Waterman. En de Malachiet geeft zijn maagstreek rust. Beide stenen zorgen voor een betere balans. De zwakke plek van een Waterman is dat hij zwakke gewrichten kan hebben en hij kan aanleg hebben voor reumatische klachten.

Jaarhoroscoop 2021

Periode januari t/m maart 2021

De Waterman heeft een goede start. Zorg wel dat je niet overmoedig daardoor wordt. Probeer ook meer rekening met de ander te houden. Nu kom je soms juist omdat het jou goed gaat als ongeïnteresseerd over. Dit kan leiden tot een meningsverschil, wat grote gevolgen kan hebben.

Periode april t/m juni 2021

Ook in deze periode zal het leven je goed afgaan. Je zult alles aankunnen waar je aan begint. Misschien is het juist nu de periode om de klus van vorig jaar af te maken. Of misschien toch eens de stap wagen om aan die ene klus te beginnen. In deze periode staat er een grote reis op het programma waar je helaas niet onderuit kunt.

Periode juli t/m september 2021

In deze periode kan je een financiële meevaller verwachten. Ook kan het zijn dat er een familielid uit een ver land op je stoep staat. Er zullen oude herinneringen opgehaald worden. Probeer er tijd voor vrij te maken. Voor je het weet is immers de tijd voorbij en zal het familielid weer huiswaarts keren. Al heeft dat nog heel wat voeten in de aarde.

Periode oktober t/m december 2021

Deze periode wordt benut om een oud conflict uit de weg te ruimen. Pas op met gladheid of een gladde vloer. In deze periode zit een ongeluk in een klein hoekje. Je zult in deze periode je helemaal fijn in je vel voelen, zelfs je gewrichten spelen een keer niet op. Pas wel op met wat je op liefdesgebied zegt, soms ben je niet helemaal duidelijk.

Liefs, Wies Bakker

 


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick