waterman

Het sterrenbeeld Waterman valt in de periode 21 januari tot 21 februari. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2022

Periode januari t/m maart 2022

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Zorg dat je deze periode alert blijft. Ook al staat je hoofd er niet altijd naar. Het kan geen kwaad om dingen dubbel te checken, vergeet je huissleutel niet en zorg dat ramen dicht zijn.

Periode april t/m juni 2022

Een afspraak zorgt dat jij de kans krijgt om te groeien. Het kan hier gaan om een verhuizing, of een andere baan. Beiden zullen je de kans bieden om meer het gevoel van vrijheid te geven. Een lang gekoesterde wens gaat hiermee in vervulling.

Periode juli t/m september 2022

Je zult meer tijd steken in de zorg van een familielid. Juist dit zal je meer rust brengen. Al geeft het je ook meer werk. Tevens zal het je voldoening geven. Ook zul je dichter bij de persoon komen te staan.

Periode oktober t/m december 2022

Neem jezelf in acht. Even erop uit kan geen kwaad. Al is het maar om even orde op zaken te stellen. Ook een lang vooruit geschoven gesprek zou je deze periode kunnen afsluiten. Zorg wel dat je in het gesprek alle aspecten aankaart.

Algemene kenmerken

Een Waterman heeft de eigenschap om zich overal thuis te voelen. Het maakt niet uit waar hij zich bevindt. Een ander positief punt van de Waterman is dat hij vrij vlot van de tongriem gesneden is. Een negatief puntje van de Waterman is dat als iets niet gaat zoals hij zou willen, dat hij dan vrij snel zijn geduld verliest.

Het maakt een Waterman niet uit of er vreemden of bekenden om hem heen zijn, hij zal geen blad voor de mond nemen om zijn stem duidelijk laten horen. Hij kan een gangmaker zijn, maar dan moet hij daar zelf wel het plezier van inzien. Hij houdt er niet van dat anderen hem een opdracht geven, het liefst bepaalt hij zelf of hij wel of geen actie neemt. Een Waterman is dus duidelijk een leider en geen volger.

Een Waterman zal altijd een gesprek leiden en er zal niet snel een stilte vallen. Daardoor kan hij overkomen als iemand die hoog van de toren blaast. Toch, als je de moeite neemt om een Waterman beter te leren kennen, zal je merken dat ze die praatjes alleen hebben om er hun eigen onzekerheid achter te verstoppen. Ze zijn over het algemeen best onzeker en hebben moeite om kenbaar te maken wat hen bezighoudt.

Het leven met een Waterman kan moeilijk zijn omdat hij zich niet altijd duidelijk uitdrukt. Het is soms lastig om een Waterman naar zijn kwaliteiten in te schatten. Hij houdt deze graag verborgen voor anderen. Dit alles heeft met zijn onzekerheid te maken. Toch, als je zijn vertrouwen hebt, zal je er een aangename partner aan hebben. Uit dit alles komt duidelijk naar voren dat een Waterman zich zeer afwachtend opstelt. Hij zal niet snel de eerste stappen nemen.

De kleuren van een Waterman zijn opvallend. Ze mogen best fel zijn, met name blauw, groen en geel zijn kleuren die zijn goedkeuring kunnen wegdragen. De stenen voor de Waterman zijn Amazoniet en de Malachiet. De Amazoniet geeft zekerheid, meer balans dus voor een Waterman. En de Malachiet geeft zijn maagstreek rust. Beide stenen zorgen voor een betere balans. De zwakke plek van een Waterman is dat hij zwakke gewrichten kan hebben en hij kan aanleg hebben voor reumatische klachten.

 

Liefs, Wies Bakker

 


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick