weegschaal

Het sterrenbeeld Weegschaal valt in de periode 23 september tot 22 oktober. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Jaarhoroscoop 2022

Periode januari t/m maart 2022

Doe een stap op de plaats. Probeer afspraken wat verder uit elkaar te plannen. Nu kom je immers tijd te kort. Houd meer rekening met je eigen behoefte en gaat wat vaker de natuur in. Je zult er nieuwe energie opdoen.

Periode april t/m juni 2022

Alles loopt op rolletjes. Toch is er een gesprek in de familie nodig om twijfels weg te nemen. Duidelijkheid is iets wat nu ontbreekt. Een één-op-één gesprek kan geen kwaad.

Periode juli t/m september 2022

Fijne maanden breken aan. Financieel zul je een meevaller hebben waardoor je iets meer kunt realiseren van je wensen. Een vakantie of wat dagjes weg liggen in het verschiet.

Periode oktober t/m december 2022

Waag de stap, een nieuwe uitdaging zal je pad kruisen, grijp het aan om door te groeien. Let wel op de kleine lettertjes die er vermeld staan op een contract.

Algemene kenmerken

Mensen die onder dit sterrenbeeld geboren zijn, weten vaak goed te bemiddelen. Ze zijn diplomatiek ingesteld en kiezen vaak voor de gulden middenweg. Een zwak punt van een Weegschaal is dat hij nogal eens zichzelf wegcijfert. En dat hij soms te veel zijn best wil doen.

Een Weegschaal kan van buiten lief ogen, maar van binnen kan hij strijden alwaar het onrecht betreft. Ook is de Weegschaal besluiteloos, en dat kan ook haast niet anders, want de Weegschaal wil eerst alle kanten nagaan voor hij tot een besluit overgaat. Tel daarbij op dat de Weegschaal altijd rekening met anderen houdt, en je zult beseffen voor wat voor moeilijke keus de Weegschaal kan komen te staan. Hoe kan je kiezen als je met duizend en één kanten van een zaak rekening houdt?

Een Weegschaal is heel goed in het geven van advies, dit komt mede door zijn oplossingsgerichte denken. De andere kant van de Weegschaal is dat hij heel onzeker kan zijn, dit komt door het zoeken naar balans. Zoals een gewone weegschaal een linker en een rechter kant heeft om mee te balanceren, zo gaat het ook in het hoofd van de Weegschaal. Er zijn altijd voor en tegens.

De kleuren van de Weegschaal zijn helderblauw maar ook gewoon blauw, rood, bruin en andere aardetinten. Zijn stenen zijn Aventurijn, Jade en de Rosekwarts. Deze drie stenen geven alle drie evenwicht, en als je het bovenste stukje hebt gelezen, zul je begrijpen waarom juist een Weegschaal dat nodig heeft. De zwakke plek van de Weegschaal is het zenuwgestel, een Weegschaal kan daar eerder de balans in kwijt zijn dan een ander sterrenbeeld.


Liefs, Wies Bakker

 


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick