weegschaal

De periode van de Weegschaal loopt van 23 September tot 22 Oktober. Dit is een eigengemaakte sterrenbeeldanalyse van Praktijk Wies Bakker/Wies Bakker.

Mensen die onder dit sterrenbeeld geboren zijn, weten vaak goed te bemiddelen. Ze zijn diplomatiek ingesteld en kiezen vaak voor de gulden middenweg. Een zwak punt van een Weegschaal is dat hij nogal eens zichzelf wegcijfert. En dat hij soms te veel zijn best wil doen.

Een Weegschaal kan van buiten lief ogen, maar van binnen kan hij strijden alwaar het onrecht betreft. Ook is de Weegschaal besluiteloos, en dat kan ook haast niet anders, want de Weegschaal wil eerst alle kanten nagaan voor hij tot een besluit overgaat. Tel daarbij op dat de Weegschaal altijd rekening met anderen houdt, en je zult beseffen voor wat voor moeilijke keus de Weegschaal kan komen te staan. Hoe kan je kiezen als je met duizend en één kanten van een zaak rekening houdt?

Een Weegschaal is heel goed in het geven van advies, dit komt mede door zijn oplossingsgerichte denken. De andere kant van de Weegschaal is dat hij heel onzeker kan zijn, dit komt door het zoeken naar balans. Zoals een gewone weegschaal een linker en een rechter kant heeft om mee te balanceren, zo gaat het ook in het hoofd van de Weegschaal. Er zijn altijd voor en tegens.

De kleuren van de Weegschaal zijn helderblauw maar ook gewoon blauw, rood, bruin en andere aardetinten. Zijn stenen zijn Aventurijn, Jade en de Rosekwarts. Deze drie stenen geven alle drie evenwicht, en als je het bovenste stukje hebt gelezen, zul je begrijpen waarom juist een Weegschaal dat nodig heeft. De zwakke plek van de Weegschaal is het zenuwgestel, een Weegschaal kan daar eerder de balans in kwijt zijn dan een ander sterrenbeeld.

Jaarhoroscoop 2021

Periode januari t/m maart 2021

Er gebeurt momenteel zoveel voor de Weegschaal dat het je overweldigt, toch is het heerlijk dat je het zo druk hebt met datgene wat je zo graag doet.

Periode april t/m juni 2021

De weegschaal loopt tegen een muur van onbegrip, hoewel je dacht de juiste weg ingeslagen te zijn. Maar nu komt er een andere afslag en ga je twijfelen of je wel een juiste keuze gemaakt hebt. Veranderingen zijn mogelijk en misschien noodzakelijk om jou op het juiste pad te zetten.

Periode juli t/m september 2021

Het duurt je allemaal te lang en je geduld wordt behoorlijk op de proef gesteld. Toch komt de overvloedige oogst steeds dichterbij. Bereid je in deze tijd goed voor want de zaken zullen nu heel snel gaan.

Periode oktober t/m december 2021

Oeps, toch weer teveel hooi op je vork genomen. Deze periode zijn stapjes terug en een les voor je. Misschien dat je door extra vitaminen in te nemen weer snel aansterkt.


Liefs, Wies Bakker

 


Fotoverantwoording: © Can Stock Photo / Patrick